Følg en hedebølge med DMI

Hedebølger er sjældne i Danmark, men når de er her, kræver det opmærksomhed på både vores eget velbefindende og på andres. Her kan du se, hvordan du følger med i det varme vejret og få gode råd til, hvor du finder mere information.

En hedebølge er, når gennemsnittet af dagens højeste temperaturer er over 28°C tre dage i træk. Det er med andre ord, når det er rigtig, rigtig varmt i en længere periode.

Hedebølger kan give ubehag og resultere i varmesygdomme og i værste fald hedeslag. Ældre og små børn er særligt udsat, men også dehydrering, hård træning eller hårdt fysisk arbejde kan skabe problemer.

Sådan følger du det varme vejr

Når der er risiko for hedebølge i Danmark, skriver DMI's meteorologer det på dmi.dk.

Hedebølger er typisk godt forudsagt i 'Landsudsigten' og i de berørte regionaludsigter. Find dem på siden for det sted, du vælger. Brug funktionen 'Søg vejr (byer, steder og farvande)' og gør den til din favorit. Søger du fx på Aarhus, kan du se regionaludsigten for Østjylland. I særlige situationer udsender DMI en femdøgnsudsigt for farligt vejr. 

Når varmen er mindre end 48 timer væk, kan du følge den i detaljer på stedet, du har valgt. Hvert sted har et 'Vejrkort', hvor temperaturerne fremgår. 

Under 'Vejrkort' kan du også se 'Vejret 48 timer' i en oversigtsgrafik.

Husk at du kan følge vejret med både din Android og din iPhone mobiltelefon via DMI's app 'DMI Vejr'. Husk også, at du kan følge DMI's varsler på Twitter.

Når varmen ligger over landet, er der masser af observationer på 'Seneste 24 timer'. Efterfølgende kan du finde værdifuld information under 'Vejrarkiv'.

Følg selv med

Det skal du være opmærksom på

Varmen kræver, at du ændrer adfærd og er opmærksom på dig selv og andre.

Sundhedsstyrelsen har samlet en række anbefalinger og beskrivelser af symptomer på bl.a. hedeslag, som det er klogt at sætte sig ind i og følge. Du finder dem her.
 

Af DMI kommunikation, kommunikation@dmi.dk

Følg DMI på Twitter
Hent vores app til iPhone eller Android
Se DMI's nyhedsarkiv