Vandets Dag 2012: Vand- og fødevaresikkerhed
Den 22. marts afholder FN traditionen tro Vandets Dag for at sætte fokus på verdens drikkevand. Således også i år, hvor temaet er Vand- og fødevaresikkerhed.
Den årligt tilbagevendende begivenhed i FN-systemet blev foreslået første gang i 1992, og den første af slagsen blev afholdt i 1993. Hvert år er der fokus på et bestemt emne omkring drikkevand og bæredygtig administration af jordens ferskvandsressourcer.
I år, 2012, går projektet ud på at skabe opmærksomhed om, hvor meget vand, der er egentlig bliver brugt i de madvarer vi konsumerer. FN-organisationen FAO (Food and Agriculture Organization), der koordinerer begivenheden anbefaler, at vi:
- Følger en sundere og mere bæredygtig diæt
- Indtager mindre vandholdige produkter
- Reducerer fødevarespild
- Producerer mere mad af høj kvalitet med mindre vand
FAO arrangerer events over hele verden, og har krydret sit site med quizzer, konkurrencer, undervisningsmaterialer og billedmateriale.
I Danmark er det Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA), der koordinerer de danske begivenheder.
Tidligere år har nogle af emnerne for Vandets Dag været Byernes Vand (2011), Grænseløst Vand (2009), Vand og Sygdom (2004), Fremtidens Vand (2003) og Grundvand - den usynlige ressource (1998).
22. marts 2012.