Vejrudsigt ændrer udseende efter brugerønsker

DMI’s brugere har efterspurgt flere detaljer under ’Find dit lokale vejr’ på dmi.dk. Det ønske er nu blevet til virkelighed, så brugerne nu vil møde flere tidsskridt i vejrudsigten, ligesom usikkerheder har fået en tydeligere afgrænsning.

Træk pilen henholsvis til venstre eller højre, for at sammenligne nye og gamle grafer. Den nye graf er til venstre.

Et af de mest brugte produkter på dmi.dk er byvejret, altså det lokale vejr for netop din by. Det bliver benyttet hundredtusindvis af gange hver eneste dag. Her kan man se en detaljeret vejrudsigt for de kommende ni dage.

– Flere brugerundersøgelser og direkte henvendelser har tydeliggjort et udbredt ønske om at få justeret visningen af grafer på byvejret. Det har vi lyttet til, og efter flere test i samarbejde med vores brugerpanel er vi nu klar til at løfte sløret for en ny version af byvejret, siger Michael Skelbæk, der er ansvarlig for dmi.dk.

Hvad er forskellen så? Her er tre ændringer, brugerne vil møde:

  • Flere tidsskridt per døgn: Frem til i dag har døgnet været delt op i fire tidsskridt med tilhørende ikoner: formiddag, eftermiddag, aften og nat. Nu vises et ikon for hver anden time, så døgnet er delt op i 12 tidsskridt med hver sit ikon, hvilket skaber en større detaljering i visningen.
  • Ny visning af nedbør: Forventet nedbør har tidligere været vist med en mørkeblå søjle. Nu er der tilføjet en lyseblå del af søjlen, der viser maksimum nedbør. Det skal give et større indblik i risikoen for nedbør. Desuden har temperatur og nedbør tidligere været opdelt i hver sit skema, mens de nu er samlet i ét, så pladsen udnyttes bedre.
  • Usikkerheder indrammes: Både i tidligere og nuværende version af byvejret klikkes usikkerheder til og fra. I den nye version er afgrænsningen af højeste og laveste værdi for vind og temperatur dog blevet mere tydelig.

Flere nye funktioner og forbedringer

Det er ikke kun byvejret, der er blevet forbedret på dmi.dk. Som nogle af de første i Europa viser DMI nu satellitbilleder fra de nyeste europæiske satellitter, tredje generation fra Meteosat, hvilket blandt andet betyder, at billedet glider sømløst fra dag til nat.

Mange brugere har også efterspurgt frontkort, som tidligere har været tilgængelige på dmi.dk. Som navnet antyder, er der tale om et kort, der viser fronter, højtryk og lavtryk og deres placeringer og udvikling over Europa: Frontkort | DMI.

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan brugere på dmi.dk nu nemt finde målinger for Danmark tilbage til 2011, og for Grønland er der for nogle af vores stationer på Grønland målinger tilbage til 1958.

Hvis du har forbedringsforslag til dmi.dk eller vores app ’DMI’, modtager vi dem meget gerne på bruger@dmi.dk

DMI Kommunikation

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på X, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle