Ny bølge af tidevand for 2025 og 2026

Hvert år bliver prognoserne for tidevand genberegnet og forfinet, og næste år i rækken bliver lagt til tabellerne. I år har Grønland fået tidevandsberegninger for yderligere fem steder, mens 12 stationer i Danmark har fået mere præcise prognoser for tidevandet.

31. marts 2025. DMI leverer tidevandstabeller for danske-, færøske- og grønlandske farvande, og tabellerne opdateres én gang årligt. Nu er tabeller for 2026 klar, og tabellerne for 2025 er opdateret tilsvarende. Med 5 nye stationer er der i alt beregnet tidevandsprognoser for 213 lokaliteter - 106 danske, 96 grønlandske og 11 færøske.

Mere tidevand til grønlænderne
I år har Grønland fået tidevandsfiler for 5 nye lokaliteter, mens 12 lokaliteter i Danmark er blevet genberegnet med flere historiske data. Flere data i analysen giver lidt mere præcise beregninger for tidevandet.
Som noget nyt er prognosen for tidevand de næste 30 dage nu også synlig i byvejret for de grønlandske byer -se eks for Nuuk herunder.

Høj og lavvande - men i forhold til hvad?
Flere brugere har efterspurgt, at tidevandet er angivet i forhold til middelvandstand (nul reference), idet det er en mere naturlig reference end den officielle reference til det laveste astronomiske tidevand, hvis man hurtigt skal vurdere om det er høj- eller lavvande samt niveau i forhold til "normal". Den nye reference gælder nu for samtlige lokaliteter på DMI.dk/tidevand.

Ligeledes er tabellerne også tilgængelige i forhold til middelspringtids lavvande, som var referencen i gamle søkort, og som stadigvæk er efterspurgt.

Alle filer ligger samlet her: prognoserne på for tidevand på dmi.dk og i forhold til andre referencer end LAT: ocean.dmi.dk og data kan hentes via API på Frie Data

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på X, LinkedIn og Instagram

Af Mads Hvid Ribergaard, Oceanograf ved DMI.

Viden om vejr og klima

Se alle