Sådan er skolepraktik på DMI

Overvejer du skolepraktik på DMI? Så læs med her, hvor fire elever fra 9. klasse fortæller, hvad de oplevede under deres ugelange besøg på DMI i efteråret 2017.
 

Olivia, 14, Vesterbro Ny Skole

Den første dag fik vi at vide, at der arbejder 250 mennesker på DMI, og at kun 40 af dem er meteorologer.

De næste par dage fik vi så mere at vide om, hvad alle de andre var. Vi fik besøg af en forsker, der hedder Kristine.

Når hun fortalte os om klima i fremtiden, lagde jeg virkelig mærke til, hvor bredt DMI er.

Hun snakkede både om stormfloder, men også ting som CO2 udslip og modeller til, hvad vi burde gøre, som jeg slet ikke havde regnet med, at det var noget, man lavede på DMI.

Der hang plakater overalt på forskernes gang, som de havde brugt til konferencer, og der var forskere, der forskede i mange forskellige ting.

Ved at lære om klima i fremtiden med Kristine opdagede jeg, at jeg kan blande mange forskellige kompetencer. 

Lucas, 15, Niels Steensens Gymnasium

Det var rigtigt sjovt at være hos DMI, da man lærer en hel del om vind, skyer og en masse mere.

Men det program, som rigtige meteorologer bruger, bliver du specialiseret i - på en uge. Du har en rigtig meteorolog, der underviser dig i det.

I starten er det helt vildt forvirrende med alle de forskellige streger og grønne klatter oven på et Danmarkskort. Men det tager dig omkring 2 dage at få styr på meningerne på stregerne og klatterne. Og når du så har fundet ud af det, er det virkelig sjovt bare og kunne sidde og sige, ”jamen i overmorgen kan der komme tordenvejr”. Og hvis du har styr på NinJo, så er du ofte ikke helt ved siden af.

Efter en uge lavede vi en vejrudsigt, der var næsten præcis ligesom de metrologer. der har arbejdet her i 12 år. Det kan i hvert fald stærkt anbefales. 

Sofia, 15, Fuglsanggårdsskolen

Jeg fik fortalt om, hvordan Grønlands-isen smelter, og at der kommer isflager, som kan ses fra satellitter. Det var Jens Jakobsen, som fortalte os om det.

Han viste en måde, som hedder æg-koden, og det handler om, at man skal finde isens koncentration og meget andet, men det kan du finde ud af, hvis du søger ind på praktik hos DMI.

Jens fortalte, at de har en helikopter på Grønland, og den ville blive fjernet, fordi den er dyr i drift, og at satellitterne tager meget bedre billeder.

Der skete noget, da vi skulle i gang, og det sker meget sjælden. At der kommer strømafbrydelse. Mille fortalte os om, hvad DMI gør, når det sker.

Sofia, 15, Fuglsanggårdsskolen

At være i praktik hos DMI er meget spændende. Man kommer rundt og ser, hvad der er, og hvad de forskellige mennesker laver, og hvordan det hele foregår med vejret.

Jeg havde ingen idé om, at DMI også laver vejrudsigter til lufthavne og flyvemaskiner, men hvis du skal flyve fra fx København til Madrid, så er det meteorologerne, der hjælper med alt inden for vejr, så flyet ikke styrter ned eller kommer ud for andre ulykker.

DMI holder også styr på Grønland med alt isen, der smelter og opstår igen, når det bliver koldt, og de sidder og laver iskort og giver dem til de skibe, der nu skulle komme med forsyninger, så de ikke støder ind i et isbjerg eller andre uheldige ting. De holder også skibe informeret om, hvor meget vind, og om der kommer en storm eller bare en smule regn.

 

Tilbage til de praktiske oplysninger om, hvordan man kommer i praktik på DMI.

Viden om vejr og klima

Se alle