Jesper Grønne, som har taget mange flotte nordlysbilleder, og som står bag temaet Lysfænomener, besvarer dette spørgsmål:
"For det første skal man finde et godt sted at fotografere fra, væk fra generende kunstigt lys, der vil "drukne" meget af nordlyset. Det vil sige helst ud på landet, optimalt en nordvendt kyst, hvor der er langt til nærmeste by i nordlig retning. Gerne lidt højt i landskabet og frit udsyn mod nord, nordlyset kan ofte ses langt ned mod horisonten.
Der skal ikke meget bakketop eller skov til for, at det grønne nordlys forsvinder i billedet. Nordlyset befinder sig oppe over Norge, formodentlig omkring 6-800 km nordpå, i en højde af 100-350 km.
Hvis der ikke er for meget månelys eller lysforurening fra kunstigt lys, og nordlyset er rimeligt kraftigt over det sydlige Norge, så vil jeg mene, at næsten ethvert digitalkamera kan fotografere nordlys. I hvert fald hvis der kan indstilles lidt på kameraet.
Jeg foretrækker manuel indstilling af alt. Fokus indstilles på noget meget langt væk, autofokus kan have det svært i mørket. ISO, altså kameraets lysfølsomhed, skal skrues i vejret – om jeg så må sige.
Kameraets blænde skal stilles på det lavest mulige tal (fuld blændeåbning). Lukkertiden indstilles efter nogle prøveskud, man kan fx starte med 5 sekunder, hvis billedet bliver for mørkt, så prøv med 10 sekunder, eller hvad der nu ser ud til at give den pæneste eksponering.
Kameraet skal naturligvis opstilles på et stativ eller et andet stabilt underlag. Selvudløser eller en kabeludløser begrænser rystelser i kameraet, vindstille vejr eller læ ligeså."