Halsnæs Kommune, der er omgivet af fjord og hav, har brugt Klimaatlas i forbindelse med en risikovurdering af oversvømmelser målrettet et borgermøde. Baggrunden for mødet var et gammelt dige, der ikke bliver vedligeholdt længere, og som ikke har et digelag, der har ansvar for vedligeholdelse af kystsikringen, tilknyttet.
De berørte grundejere blev inviteret til et møde på rådhuset, hvor risikoen for oversvømmelse fra havet blev gennemgået. Her blev den nuværende højvandsstatistik fra 2017 sammenholdt med Klimaatlassets data for perioden 2041-2070. En model, hvor vandspejlet blev hævet med 10 cm ad gangen, blev vist, så hver grundejer kunne danne sig et overblik over, i hvilken højvandskote deres ejendom ville blive udfordret. Det blev pointeret, at højvandskoten ikke tog højde for bølger. Mødet blev afsluttet med en opfordring til, at de inviterede begyndte at tænke i højvandsbeskyttelse, så de er klar, når vandet kommer.
Stine Holm, som er landskabsarkitekt i Halsnæs Kommune, siger:
”Vi har brugt Klimaatlas til at tydeliggøre over for borgerne, at de udfordringer, som de allerede i dag oplever med oversvømmelser fra havet, kun bliver værre i fremtiden. Klimaatlas kommer med et bud på vandstandsændringer på den lange bane, hvilket giver tid til at tænke forebyggelse. På den måde er Klimaatlas et nyttigt planlægningsværktøj.”