Hør Dan Jørgensen diskutere klimaforskning på Radio4

Hvorfor skal klimaforskningen styrkes i Rigsfælleskabet? Og hvilke spændende forskningsprojekter er i støbeskeen i det nyoprettede Nationalt Center for Klimaforskning (NCKF)? Få svarene i Radio4’s program ’Klimatosset’

”Danmark gerne vil være et forgangsland, når det handler om at bekæmpe klimakrisen. Det kan vi være ved at sætte meget ambitiøse mål for at reducere CO2, det kan vi være ved at udvikle nye virkemidler og understøtte de industrier, som sælger grønne teknologier ude i verden. Men ét sted, hvor vi kan blive endnu bedre er i forhold til forskningsdelen. Altså tilvejebringe mere viden om hvad klimaforandringer rent faktisk er, og hvilke konsekvenser, det får, hvis vi ikke gør noget ved det”, sådan sagde klimaminister Dan Jørgensen, da han deltog i radioprogrammet ’Klimatosset’.

Emnet for programmet var regeringens beslutning om at oprette Nationalt Center for Klimaforskning, og hvordan forskningen herfra skal hjælpe Rigsfællesskabet med at imødegå klimaforandringerne.

Programmet blev sendt søndag d. 10. maj kl. 14:00, hvor værten Nina Bendixen også interviewede klimaforsker Rasmus Anker Pedersen fra Danmark Meteorologiske Institut.

Hør programmet her

Læs også artiklen: Overblik: Her er de 18 klimaforskningsprojekter på DMI

Kort om Nationalt Center for Klimaforskning

  • Blev oprettet januar 2020 og har til formål at bygge videre på eksisterende forskning og skabe vigtig viden om klimaforandringerne og deres konsekvenser for mennesker og natur i Rigsfællesskabet 
  • Er placeret på Danmarks Meteorologiske Institut og samarbejder med forskere i Danmark og internationalt 
  • Er foreløbigt finansieret i ét år med 19. mio. kr. fra Forskningsreserven 
  • Er i gang med 18 forskningsprojekter, som handler om alt fra afsmeltning af is og oversvømmelser til ekstremregn og ændrede havstrømme.  
  • Skal skabe anvendelsesorienteret viden så beslutningstagere, myndigheder og borgere i Rigsfællesskabet kan imødegå klimaforandringerne.

Af Rasmus Bjørn
11. maj 2020

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på X, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle