Tid til en dukkert? Tjek badeforholdene på DMI.dk

Hvis du trænger til en dukkert, kan det være en god idé at tjekke op på badeforholdene, før du tager afsted. På DMI.dk kan du blive klogere på badevandets temperatur, og om der fx er stærk strøm, før du hopper i bølgen blå. DMI samarbejder med Trygfonden om at give borgerne viden om forholdene ved de danske strande og havnebade. I denne badesæson er der kommet endnu flere data med.

19. juli 2024

Sommeren kommer kortvarigt på besøg, og flere vil formentlig benytte sig af muligheden for en tur i baljen. Med tanke på den lidt kølige sommer indtil nu, kunne mange få tanken: om vandet mon er varmt nok til en dukkert? En del af svaret finder du på DMI.dk – altså hvor varmt vandet er. Om 18-20 grader så er for koldt eller lige tilpas, må du selv afgøre.
Ud over at tjekke op på badevandstemperaturen, er det også klogt at tjekke op på strømforhold eller risikoen for alger eller brandmænd i badevandet. Informationer du både kan finde på www.dmi.dk/badevandstemperatur og på www.respektforvand.dk

Sidste år indgik DMI og TrygFonden et samarbejde om at formidle målinger af badevandstemperaturer ved danske strande og havnebade fra 35 livredderposter rundt omkring i landet. I år har vi fået endnu mere data med om de aktuelle badeforhold. Ud over badevandstemperaturen og mængden af gopler og alger, er det nu også muligt at se dagens badeflag og bemærkninger, hvis der er fralandsvind eller stærk strøm.

De nye data bidrager med information, som gør det lettere for borgerne at vurdere badeforholdene inden de beslutter sig for at tage på en tur på stranden. Vinden, vejret og forholdene i vandet har nemlig stor betydning for at få en tryg badeoplevelse.

Fakta | Badevandsmålinger
  • TrygFondens livreddere overvåger 34 strande fra 28. juni til 21. august.
  • Havnebadende har en anelse længere sæson fra 1. juni til 31. august
  • Badevandets temperatur måles i 1 meters dybde, når tårnene åbner kl. 10
  • Målingerne tikker ind på kortet ved 10-tiden hver dag i livreddersæsonen. Hvis forholdene ændrer sig mellem 10 og 18 opdateres informationerne.

Se flere nyheder fra DMI  ♦ Modtag pressemeddelelser fra DMI på mail
Hent vores app til iPhone eller Android ♦ Følg DMI på Twitter, LinkedIn og Instagram

Viden om vejr og klima

Se alle